Foto bijbaantje: onze manier van werkenVoordat je bij ons aan de slag gaat als fotograaf, wil je natuurlijk weten wat je kunt verwachten. Hier onder lees je stap voor stap hoe wij te werk gaan.

Stap 1: Inschrijven

Voordat we opdrachten aan jou door kunnen spelen, moet je je eerst bij ons inschrijven. Dit kan middels het inschrijfformulier op deze website. Hierbij wordt je gevraagd om een aantal persoonlijke gegevens, zodat wij eenvoudig contact met je op kunnen nemen. Verder wordt je gevraagd naar je motivatie voor deze bijbaan en naar eventuele ervaring in de fotografie. Professionele ervaring is niet vereist, affiniteit met fotografie wel.


Stap 2: Aanvraag

Van onze opdrachtgevers krijgen wij regelmatig aanvragen binnen. De opdrachten variƫren van portretfoto's tot landschapsfoto's en van productfotografie tot bruidsreportages. Ook worden er vaak gebouwen gefotografeerd. Met name de gebouwen waar de hoofdkantoren van de bedrijven gevestigd zijn. Daarnaast is een veel voorkomende vraag het fotograferen van de werkzaamheden van het bedrijf.

Stap 3: We nemen contact met je op

Als wij een geschikte aanvraag voor jou hebben, die niet verder dan 25 km van jouw woonplaats is, nemen wij contact met je op. Je krijgt van ons een nauwkeurige opdrachtomschrijving en de contactgegevens van de opdrachtgever waar je foto's voor gaat maken. Indien je nog vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen.

Stap 4: Foto's maken

Nadat je van ons de gegevens van de opdrachtgever hebt gekregen, spreek je onderling een datum af om foto's te maken. Afhankelijk van het soort opdracht, ga je naar de opdrachtgever toe of trek je er zelfstandig op uit om foto's te maken. Na het fotograferen, zorg je ervoor dat de foto's digitaal bij de opdrachtgever terecht komen.
Let op: voor alle opdrachten geldt een geheimhoudingsplicht. Je mag dus geen informatie over de foto's delen met derden, voordat deze door de opdrachtgever in gebruik zijn genomen.

Stap 5: Salaris

Nadat je de foto's aan de odprachtgever hebt geleverd, stuurt hij ons een bevestiging van ontvangst. Vervolgens betalen wij je zo spoedig mogelijk je salaris uit. Per opdracht krijg je ten minste een bedrag van €20. Hiernaast ontvang je nog €0,20 per foto.

Wij hechten veel waarde aan je privacy, om je goed te kunnen helpen hebben we soms wel gegevens van je nodig. In ons privacybeleid lees je wat wij allemaal met je gegevens doen.

Eventuele vragen over de werkwijze van foto-bijbaantje.nl, kun je stellen middels ons
contactformulier.