Bijbaan als fotograaf: veelgestelde vragenIs er gegarandeerd werk voor mij?

We kunnen je helaas niet garanderen dat er op het moment dat je je inschrijft, gelijk een opdracht voor je is. In dat geval blijven je gegevens in onze database staan en ontvang je een opdracht zodra wij een aanvraag binnenkrijgen in jouw regio.

Wat verdien ik precies?

Je verdient een bedrag van €20 per opdracht. Hiernaast ontvang je nog €0,20 per foto. Hoe meer foto's je maakt, hoe meer je dus verdient.

Hoe gaan jullie precies te werk?

Voor een uitgebreide uitleg van onze werkwijze, klik hier.

Krijg ik mijn salaris van jullie of van het bedrijf waar ik voor fotografeer?

Het salaris wordt uitbetaald door foto-bijbaan.nl. Het bedrijf waar je voor fotografeert dient bij ons een aanvraag aan. Als wij een fotograaf voor hen vinden, betalen zij hier een bepaald bedrag voor. Dit bedrag betalen ze dus aan ons en nooit direct aan jou. Op deze manier weten we zeker dat je voldoende salaris krijgt en hoeven je persoonlijke gegevens niet met het bedrijf uitgewisseld te worden.
Het kan voorkomen dat een bedrijf waar je voor hebt gefotografeerd je een vaste (bij)baan aanbiedt. In dat geval is aan jou de keus of je deze aanneemt. Ga je vast voor een bedrijf werken, dan betalen zij in het vervolg het salaris wel direct aan jou.

Heb ik een eigen camera nodig?

Wil je bij ons aan het werk, dan dien je in het bezit te zijn van een eigen camera. Deze camera moet kwalitatief goed zijn. In de meeste gevallen accepteren wij alleen spiegelreflexcamera's. In enkele gevallen voldoen andere camera's ook. Bij het inschrijven kun je opgeven wat voor soort camera je bezit. Indien jouw camera niet geaccepteerd wordt, ontvang je hier zo snel mogelijk bericht over.

Kan ik ook bij jullie werken als ik geen eigen camera heb?

Helaas niet. Als je niet in het bezit bent van een goede camera, dan kun je er natuurlijk altijd zelf nog een aanschaffen. Vervolgens kun je je inschrijven op foto-bijbaan.nl.

Moet ik betalen voor de cursus digitale fotografie?

De cursus digitale fotografie is helemaal gratis. Het is verplicht deze cursus te volgen, alvorens je bij ons aan de slag kunt als fotograaf.

Kan ik een opdracht afwijzen?

Dat kan. Indien je geen tijd hebt voor de opdracht, of de opdracht gewoon niet ziet zitten, kun je dit altijd aangeven. Komt er een nieuwe aanvraag in jouw regio binnen, dan nemen wij opnieuw contact met je op.

Kost het inschrijven mij iets?

Inschrijven is gratis en geheel vrijblijvend.

Zijn jullie ook actief in mijn woonplaats?

Wij zijn actief in heel Nederland. Of er in jouw regio een opdracht is, hangt af van de aanvragen op dat moment. Onze klanten zijn echter verspreid over Nederland, dus de kans dat er ook in jouw regio opdrachten zijn is heel groot. Wil je ook buiten je eigen regio werken, dan kun je dit aangeven bij het inschrijven.

Is ervaring in de fotografie vereist?

Professionele ervaring met fotografie is niet vereist. Je moet echter wel affiniteit met fotografie hebben en weten hoe je camera werkt.

Krijg ik een contract bij jullie?

Nee, je krijgt per opdracht betaald. Je werkt als 'freelancer' en bent dus niet bij ons in dienst.

Wat als het bedrijf niet tevreden is over mijn foto's?

Doordat wij al onze fotografen een cursus digitale fotografie laten volgen, garanderen wij onze opdrachtgevers dat de fotografen kwalitatief goede foto's kunnen maken. Mocht een bedrijf onverhoopt toch niet tevreden zijn over de foto's, maar wij zien dat jij je wel aan de richtlijnen hebt gehouden (zoals je deze geleerd hebt in de cursus), dan krijg je gewoon uitbetaalt. Het bedrijf kan dan indien gewenst een nieuwe aanvraag indienen. In overleg met het bedrijf kunnen we ook afspreken dat je nieuwe foto's maakt, waarvoor je vanzelfsprekend opnieuw €0,20 per foto krijgt. We overleggen dit echter altijd eerst met jou alvorens we afspraken met het bedrijf maken.